Документът е изготвен във връзка с изпълнение на приетия от 49-ото

...
Документът е изготвен във връзка с изпълнение на приетия от 49-ото
Коментари Харесай

Правителството одобри договора за бойните машини Страйкър

Документът е направен по отношение на осъществяване на признатия от 49-ото Народно заседание Проект за капиталов разход " Придобиване на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада ". Реализирането на контракта ще разреши в къс период да се преодолее част от недостига от качества в Сухопътните войски на Българската войска.

С друго свое решение от през днешния ден кабинетът позволи присъединение на четири формирования от състава на Въоръжените сили на България към Програмата за подготовка на Корпуса за бързо развръщане на НАТО в Солбиате Олона, Италия. Формированията са: Четвърти артилерийски полк - Асеновград от състава на Сухопътните войски и Група за надзор на напредването, Взвод от Средна транспортна рота и Командна клетка от Центъра за поддръжка на конвоите от състава на Командването за логистична поддръжка.

Целта на присъединението е присъединяване на командири, щабове и обособени експерти в провеждането на взаимна подготовка, учения и тренировки. Това ще способства за повишение на оперативната съгласуемост, използването на общоприетите процедури при планирането, командването и ръководството на многонационални съюзни интервенции.

С този акт на държавното управление се позволява на български военнослужещи и цивилни чиновници от четирите формирования да вземат участие в подготовка и образование, тренировки и учения взаимно с техните италиански сътрудници, както и с такива от други държави-членки на Алианса, включили свои формирования към Програмата за подготовка на Корпуса за бързо развръщане на НАТО в Италия.

С решението се задълбочава съдействието в региона на защитата сред България и Италия. По този метод страната ни затвърждава съюзната взаимност към общите старания на Алианса за гарантиране на суверенитета и териториалната целокупност на страните членки, прецизират от пресслужбата на държавното управление.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР